Офіційне звернення УЄТС щодо публічних звинувачень колишнього члена Правління Петра Залізного


Головна Про УЄТС Офіційне звернення УЄТС щодо публічних звинувачень колишнього члена Правління Петра Залізного

Офіційне звернення УЄТС щодо публічних звинувачень колишнього члена Правління Петра Залізного

 

Шановна спільнота УЄТС, дорогі студенти, випускники та партнери!

 

Сьогодні було опубліковано відео зі звинуваченнями Петра Залізного в неправомірних діях сексуального характеру, зокрема й щодо осіб, які не досягли повноліття.

 

З огляду на інформацію, представленому у відео, заявляємо:

 

  1. Петро Залізний дійсно був членом Правління УЄТС до 2019 року. З 2019 року він ніяк не пов’язаний з УЄТС.
  2. Ми категорично засуджуємо дії, у яких звинувачується Петро Залізний, оскільки вони є не тільки гріхом, а й кримінальним злочином.
  3. Ми вважаємо неприпустимими випадки, коли потерпілі від насильства не знаходять захисту та підтримки в церкві або організації. Подібні гріхи та злочини мають бути виявлені й засуджені незалежно від статусу осіб, що їх вчиняють.

 

Ми висловлюємо наше найглибше співчуття й підтримку постраждалим та їхнім сім’ям. Ми усвідомлюємо, що ніщо не може повністю загоїти рани, завдані такими діями. У відео згадується епізод, який відбувся на території УЄТС, тому ми прагнемо зробити все можливе, щоб допомогти постраждалим і запобігти повторенню подібної трагедії у майбутньому й негайно вживаємо такі заходи:

 

  1. Відповідно до чинної «Політики щодо забезпечення безпеки та захисту дітей та дорослих УЄТС» створено спеціальну комісію  задля ретельного розслідування можливих фактів насильства та його приховування. Ця комісія буде незалежною й складатиметься із членів Правління та Вченої Ради, а також зовнішніх експертів з питань сексуального насильства й захисту дітей.
  2. За результатами роботи комісії будуть вжиті всі необхідні заходи для забезпечення безпеки та прозорості.
  3. Ми закликаємо студентів, випускників і працівників повідомити про факти неправомірних дій, якщо такі мали місце, за допомогою електронної пошти justice@uets.net або телефону +380501679535. За потреби ми гарантуємо анонімність. 
  4. Ми готові забезпечити професійну психологічну, духовну та юридичну підтримку всім постраждалим членам спільноти УЄТС.
  5. Ми закликаємо осіб, які постраждали від дій Петра Залізного, звернутися до правоохоронних органів. Зі свого боку керівництво УЄТС буде всебічно сприяти розслідуванню задля виявлення правди й покарання за вчинені злочини у судовому порядку.

 

Ми шоковані й засмучені такими новинами. Ми благаємо Бога про зцілення постраждалих, ми просимо Бога про Його підтримку й керівництво.

 

Адміністрація УЄТС

Підпишіться на новини