Преображення Господнє


Головна Богослов'я Преображення Господнє

 

Преображення Господнє, яке святкують християни, є однією із центральних подій у житті Ісуса Христа. Ця історія описана в трьох синоптичних Євангеліях (Мр. 9:1–8, Мт. 17:1–6, Лк. 9:28–36). На горі Ісус преобразився перед трьома Своїми учнями: Його обличчя засяяло, як сонце, а одяг став білим, як світло. Поряд з Ним з’явилися Мойсей та Ілля, які розмовляли з Ним. Це була подія, яка підкреслила божественну природу Ісуса, підтвердила Його місію й стала свідченням для учнів.

 

Чи замислюємося ми над нашим власним преображенням?

 

Розмірковуючи про Преображення Господнє в день його святкування, нам варто задуматися над його значенням для кожного з нас. Чи замислюємося ми над нашим власним преображенням? Ця подія служить нам нагадуванням про можливість і потребу змін. Вона показує, що шлях до Бога не обмежується зовнішніми проявами, а вимагає глибоких внутрішніх змін, що є проявом справжнього учнівства.

 

У сучасному світі, де ми стикаємося із численними викликами, Преображення Господнє може надихнути нас на пошук таких змін. Це момент, коли ми можемо зупинитися й запитати себе: чи відбуваються зміни в мені? Чи шукаю я зростання й наближення до Бога? Преображення Ісуса на горі нагадує нам про неодмінність особистого духовного досвіду, який може змінити нас. Преображення — це процес, який потребує зусиль і відданості. Це не миттєвий акт, а постійне прагнення до переміни в Бозі, і воно відкриває шлях до того, щоб наше життя стало справжнім свідченням діянь Ісуса.

 

 

Програми за напрямком

 

Отже, святкування Преображення Господнього нагадує нам про неодмінність нашого власного преображення. Це момент, коли ми можемо зупинитися й задуматися над тим, якими ми є і якими можемо стати. Це час для того, щоб відкритися до можливих змін і дати Йому змогу діяти в нашому житті. Нехай це свято стане для нас нагодою для зростання й наближення до Бога, Який прагне преображення кожного з нас.

 

 

Текст: Євгеній Уткін, заступник декана з навчально-методичної роботи.
Ілюстрація: Mike Moyers

Аполітичність, що вбиває

  Сьогодні багато українці очікують опозиційної реакції від російських християнських лідерів,...

Детальніше

Де Бог?

  Елі Візель у книзі «Ніч» описує пекло концтабору, через яке він пройшов. Одного дня нацисти...

Детальніше

Емоції та поклоніння

      За час щоденної, нічим не виправданої, російської агресії, ми на досвідному...

Детальніше

З днем Реформації!

“Мене звинуватили у двох тяжких злочинах – єресі та розколі. Моя «єресь» полягає в тому, що я...

Детальніше

Підпишіться на новини